The medical assistance fund launching ceremony was held

1.jpg5.jpg

6.jpg

On August 22, 2014, Funded by Hebei Province Red Cross Foundation and Shijiazhuang kidney disease hospital, the medical assistance fund for rural-urban impoverished nephrotic patients launching ceremony was held in Shijiazhuang and stands for that this program officially starts to run.

At the ceremony, Hebei Province Red Cross Foundation awarded Shijiazhuang kidney disease hospital the plaque of the designated hospital for medical attention. The patient Bai XingXing, the first aided people, accepted 5000RMB as “medical assistance fund for kidney disease”.

It is reported that chronic Renal failure morbidity is 11.5% in China , which means there is 1 case in every 10 people and the fee is expensive. The financial condition and treatment receiving pressure of the rural-urban laid-off and patients with Minimum Living Standard who are poor is anxious. This program’s aim is to help the impoverished patients with the medical assistance, and finish the regular treatment timely preventing the case that patients will become poor after the treatment.

The Hebei Province Red Cross Foundation project leader stated, this program will take the 1 million RMB first donated by Shijiazhuang kidney disease hospital as the initial capital, raise funds from various companies and person all with kind heart and public service activities, and make ends meet, handling the money fairly. The surplus this year will remain for next year. The rural-urban patients can apply for help with the poverty demonstration or disease diagnosis etc from the Red Cross in the area of household registration for them. They can also apply for the help from the designated hospital.

HU Chuntang, The vice-president of the hospital, introduced that this hospital will save 300 people the half of this year and 500 in the first half of next year. The right patients will get 2000, 5000 or 8000RMB one time separately.

TAG:medical assistance fund