QQ图片20150311212620.jpgThe kidneys for a healthy adult should filtrate and clean about 200 liters of blood every day. Through filtrating metabolite and mineral substance along with water out, kidney can make fluid minerals and blood acidity keep at a stable level. Besides, kidney also has the functions of controlling blood pressure, stimulating the production of red blood cells , keeping bones healthy, etc.

According to the statistics published by international nephrology society and federation of kidney funds in 2009, there are 500 million people around the world having different degrees of kidney damage. Millions of people die of cardio-cerebrovascular disease caused by chronic kidney disease every year. There are 1.5million people worldwide relying on dialysis or transplant to maintain their life. This number is expected to increase in double in the next decade. Nearly 10% of people worldwide having different degrees of kidney damage. The number of chronic kidney disease patients is expected to increase to 17% in the next 10 years. Now, chronic kidney disease has been considered as a global public health problem by world health organization and other organizations .

At the beginning of kidney disease, patients generally do not have any symptoms. So the disease tend to be ignored. However, patients, who has been regarded as healthy people apparently, actually have suffered from chronic kidney disease.The risk for them to die of cardio-cerebral vascular disease is ten times more than normal people. If the condition goes to Uremia stage, it will not only damage health, but also endanger the life. When patients go to hospital to take treatment for the first time, 20% to 30% of patients’ condition has developed into irreversible phase.

International nephrology society and federation of kidney funds appeal that every one should love and care about his magical kidney. They should find kidney disease in time and take treatment early in case that it causes severe symptoms.

In order to help more kidney disease patients, SJZ kidney disease hospital will hold a Large expert consultation from March 12 to March 15 in 2015.

TAG:March 12, 2015—World Kidney Day

Any kidney problems? Please consult our online doctor. The satisfaction of patient is as high as 93%.