Principle of Diet for Patients with Uremia

884421_210745073_2.jpg1. Patients with Uremia should pay more attention to protein supplement. Taking in less soy products, plant protein with lower utilization, meat, eggs, milk and other high quality protein is good for health. Otherwise, it will increase the burden of renal function, affecting the effectiveness.

2. Take in some high calorie foods to supply the body’s energy needs rather than the sugar cane, animal fats and other foods. The best choice of food is the cereal based foods, especially millet gruel.

3. Eat more plant fiber which is easily been overlooked. The plant fiber can reduce the triglyceride and serum cholesterol effectively and ease the symptoms of constipation.

4. The patients with less urine volume, high blood potassium or less dialytic number have to control the intake of potassium. Don’t eat the banana, pear and other fruits with high potassium.

5. what vegetable is best for the patients?

Wax ground, cucumber, tomato, lotus, cabbage, radish, golden mushroom, tremella, oyster mushroom, pumpkin, towel gourd, all these vegetables are good for the patients and salt intake is no more than 3g per day. The patients with renal insufficiency and Uremia should avoid the nuts, such as walnut, chestnut, almond and so on.

TAG: